Σελίδες

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

"ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΜΕ ΔΕΠΥ..."

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΔΕΠΥ
Μετά την πραγματοποίηση της εξαιρετικά επιτυχημένης ημερίδας της Εταιρείας μας στις 6/3/2010 στο Αμφιθέατρο του "Αθήνα 9.84" με τίτλο "ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΜΕ ΔΕΠΥ..." σας αποστέλλεται το συνημμένο αρχείο προς ενημέρωσή σας.

Η διεπιστημονική Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΕΕΜ ΔΕΠΥ) διοργάνωσε, το Σάββατο 6/3/2010 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, την Ημερίδα για την Κοινωνική Ενημέρωση στη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας με ελεύθερη είσοδο και με τίτλο «Μεγαλώνω με ΔΕΠΥ…». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του «Αθήνα 9.84» και έτυχε μεγάλης αποδοχής από όλες τις κοινωνικές-επαγγελματικές ομάδες με συμμετοχή άνω των 550 ατόμων μεταξύ των οποίων υπήρχαν κατά πλειοψηφία γονείς, εκπαιδευτικοί, ενήλικες πάσχοντες και ειδικοί ψυχικής υγείας διαφόρων ειδικοτήτων. Η Ημερίδα τελέστηκε στα πλαίσια ενός από τους κεντρικούς στόχους της ΕΕΜ ΔΕΠΥ για την αγωγή ψυχικής υγείας στην κοινότητα, απευθυνόταν σε κάθε ενδιαφερόμενο, τέθηκε υπό την αιγίδα του Οργανισμού Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και πραγματοποιήθηκε με την εθελοντική υποστήριξη των μελών του ADHD HELLAS – Πανελληνίου Σωματείου Ατόμων με ΔΕΠΥ που με υποδειγματικό τρόπο συνεισέφεραν στη διοργάνωση και γραμματειακή υποστήριξή της.
Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της ημερίδας η Παιδοψυχίατρος και Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΜ της ΔΕΠΥ κ. Τ. Κόρπα, αναφέρθηκε στο επιστημονικό και κοινωνικό όραμα που η Εταιρεία μοιράζεται με όσους έχουν ΔΕΠΥ αλλά και όσους σχετίζονται με αυτούς και στην επιτυχημένη προσπάθειά της να προσελκύσει το ενδιαφέρον πασχόντων, γονέων, εκπαιδευτικών, παιδοψυχιάτρων, παιδιάτρων, ψυχολόγων και άλλων ειδικών.
Διατύπωσε πως στον πυρήνα της συγκεκριμένης ημερίδας βρισκόταν η θεώρηση του Παιδιού που Μεγαλώνει με ΔΕΠΥ μέσα στην οικογένειά του, στο σχολείο του και στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο και επεσήμανε ως εφαλτήριό της την αναγκαιότητα για την ενημέρωση των γονέων και των επαγγελματιών παιδείας - υγείας για έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση με στόχο την πρόληψη των δυσμενών επιπτώσεων στην μαθησιακή και κοινωνική εξέλιξη των παιδιών αυτών.